Tešlai:
250 g ryžių miltų.
250 ml vandens.
150 g kukurūzų krakmolo.
50 g cukraus.
Žiupsnelis druskos.
Įdaras ir gaminimas
400 g lęšių (žalių, raudonų ar kitokių).
1 litras vandens.
120 g cukraus pudros.
200 ml aliejaus ar ghi.
150 g kokosų miltų.
1 arbatinis šaukštelis sodos.
1 litre vandens ištirpiname sodą ir 8 valandoms užmerkiame 400 g lęšių (žalių, raudonų ar kitokių).
Išverdame.
Įberiame 120 g cukraus pudros.
Įpilame 200 ml aliejaus ar ghi.
Smulkintuvu suplakame iki vientisos masės.
Suberiame kokosų miltus ir išminkome.
Tešla ir gaminimas:
Vandenyje ištirpiname cukrų, suberiame ryžių miltus, įdedame druskos.
Gerai išmaišome, kad neliktų burbuliukų.
Gautą masę kaitiname ant silpnos ugnies intensyviai maišant, kol taps tiršto kremo konsistencijos.
Ant padėklo gausiai priberiame kukurūzų krakmolo ir sudedame įkaitusia masę.
Ant viršaus beriame kukurūzų krakmolą ir kočiojame apie 0,5 cm storio lakštą.
Padaliname į 10-12 apskritimų ir į juos dedame gautą įdarą.
Su tešla apgaubiame, kad gautųsi įdaras tešloje.
Tada dedame į turimą formelę ir paslegiame kelioms minutėms.
Išėmus iš formos galima apiberti cukraus pudra.
Skanaus.