Sudėtis:
25 g mielių,
2 kupini šaukštai cukraus,
1 puodelis verdančio vandens,
1,5 puodelis šalto vandens,
apie 350 g miltų,
aliejus.
Gaminimas:
Dubenyje (geriau metaliniame) trinti mieles su cukrumi tol, kol jos išsileis (suskystės).
Tuomet supilti 1,5 šalto ir 1 puodelį karšto vandens (nepilti verdančio vandens tiesiai ant mielių).
Tuomet po truputį berti miltus ir maišyti, kol tešla bus maždaug grietinės tirštumo.
Į puodą įpilti per porą pirštų karšto vandens - tiek, kad ant jo viršaus uždėjus dubenį vanduo nesiektų dubens (kitaip apačioj esanti tešla išvirs). Ant to puodo 15-20 minučių uždėti dubenį su tešla. Tešlą per tą laiką porą kartų pamaišyti, kad būtų vienodai šilta. Per tą laiką ji turėtų nemažai pakilti.
Tada, nepagailėjus aliejaus, gerai įkaitinti keptuvę (kad ką įmetus aliejus pradėtų šnypšti), į ją dėti po valgomąjį šaukštą tešlos ir gražiai apkepti iš abiejų pusių.
Kad būtų skaniau, tešlai pakilus, į ją prieš kepant galima įpjaustyti 3-4 obuolius.