Šis purus, sotus, džiovintais vaisiais pagardintas pyragas ir alkį gerai malšina, ir patinka daugeliui, šiaip į moliūgus nė nežiūrinčių.
Prireiks:
0,5 kg nulupto moliūgo;
200-300 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, slyvų);
0,5 stiklinės bekvapio aliejaus;
2/3 stiklinės rudojo cukraus;
2 šaukštų grietinės;
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
3 stiklinių miltų;
kelių lašų vanilės aromato;
2 saujų kokoso drožlių (1 tešlai ir 1 papuošimui);
keleto lazdyno riešutų puošimui.
Gaminame:
Vidutine trintuve tarkuojame moliūgą.
Į gautą masę dedame cukrų, grietinę, kepimo miltelius, vanilę, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
Dedame miltus, maišome - tešla gaunasi tirštoka.
Liko džiovinti vaisiai ir kokoso drožlės - juos įmaišome (slyvas ar kitus didesnius vaisius geriau smulkinti).
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi suteptą formą.
Viršų barstome kokoso drožlėmis, puošiame sveikais ar smulkintais lazdyno riešutais.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepusį pyragą skanu valgyti dar šiltą - tinka kaip pagrindinis patieklas ar desertas.
Patarimas: vietoje grietinės galima dėti kefyrą, natūralų jogurtą ar (veganams) sojos bei bet kurį kitą augalinį pieną!