Morkų ir saulėgrąžų salotos
www.vegetarams.lt | 2013-09-18 15:24:04
Gaivios ir traškios salotos tiks ir kaip atskiras užkandis, ir kaip garnyras prie norimo karšto patiekalo.
Jūratės Marinionokienės nuotr.
Prireiks vidutinės morkos, saujos lukštentų saulėgrąžų, trupučio druskos, juodųjų pipirų, citrinos sulčių, mėgstamo aliejaus, salotos lapo, baziliko šakelės (puošimui).
Gaminame:
- Saulėgrąžas apkepiname orkaitėje ar sausoje keptuvėje.
- Morką sutarkuojame.
- Sumaišome morkas ir saulėgrąžas.
- Barstome pipirais, užliejame aliejaus-citrinos užpilu, gardiname druska.
- Į lėkštę klojame salotos lapą, dedame morkas ir puošiame baziliko lapeliu.
www.vegetarams.lt
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (2)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Greitai susirandame informaciją, greitai atsiduriame kitame pasaulio krašte, greitai atliekame darbus, greitai susipažįs...
„Ličio jonų bateriją galima prilyginti sprogstamajam užtaisui. Ji saugi, bet reikia žinoti, kaip su ja elgtis&ldqu...
Kai kuriuos simptomus esame linkę ignoruoti, atidėliojame ir apsilankymą pas specialistą. Į šią kategoriją greičiausiai...
Artėjant Velykoms daugelis ieško įmantrių ir originalių margučių dažymo būdų – nuo daržovių nuovirų iki ryškių orn...
Ar kada susimąstėte, kas nutinka su medicinos priemonėmis po operacijos, procedūros ar tyrimo? Pavyzdžiui, kaip paruošia...
Populiarios žymos