Reikalingi produktai:
miltai: 4 stiklinės (560 g),
cukrus: 2 stiklinės (240 g),
pasukos: 1 stiklinė (240 ml),
aliejus: 160 ml,
ananasų gabaliukai (iš skardinės): 800 ml,
4 vidutinės morkos,
kepimo milteliai: 4 arbat.š.,
žiupsnis druskos,
4 gvazdikėliai (malti).
Gaminimas:
Nuvalytas morkas sutarkuojame per smulkią trintuvę.
Cukrų sumaišome su pasukomis, aliejumi, sudedame supjaustytus ananaso gabaliukus, sutarkuotas morkas.
Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, maltais gvazdikėliais.
Sausąjį mišinį sudedame į pasukas, sumaišytas su ananasais ir morkomis (labai svarbus būtent toks nuoseklumas) ir lengvai permaišome - kad miltai tik sudrėktų, bet netaptų lakia vientisa mase, kad liktų gumulėlių.
Paruoštą tešlą paskirstome į keksiukų formeles, užpildydami mase 2/3 formelės (kepimo metu tešla gražiai pučiasi ir išsikelia). Jei keksiukų formelių neturite, galima kepti įprastinėje pyrago formoje kaip pyragą.
Formą arba formeles dedame į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepus 5-7 minutėms palikti orkaitėje, kad atvėstų. Jei kepame keksą kaip pyragą didelėje formoje, reikėtų kepti ilgiau - apie 40 minučių.
Patarimai:
Vietoj ananasų gabaliukų galima naudoti ir kitus vaisius ar uogas: pjaustytus gabaliukais obuolius, džiovintas vyšnias ar pan.