Šių užkandžių neverta gaminti į priekį: traškūs jie išsilaiko viso labo vieną dieną. Tačiau saldūs traškučiai su cinamonu ir imbieru – naudinga ir skanu. Be to, juo patiekti galite su natūralaus jogurto ir medaus padažu.
Jums prireiks:
2 didelių morkų,
½ arbat.š. malto cinamono,
¼ arbat.š. malto imbiero,
alyvuogių aliejaus,
½ puodelio natūralaus ar graikiško jogurto,
1 šaukšto medaus.
Gaminimas:
Nuplautas, nuskustas sausas morkas supjaustykite išilgai kaip įmanoma plonesnėmis juostelėmis.
Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su imbieru bei cinamonu.
Į skardą įklokite kepimo popierių, jį pašlakstykite arba apipurkškite alyvuogių aliejumi. Sudėkite morkas (gabalėlius suguldykite vieną šalia kito) ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių.
Tada orkaitę išjunkite, atidarykite dureles ir dar apie 8 minutes palikti morkas iš lėto atvėsti orkaitėje. Būtinai stebėkite kepimą, nes kiekvienai orkaitei būdingas skirtingas kepimo procesas. Morkos tikrai jau iškepusios, kai yra įgavusios švelnų rusvą atspalvį.
Atsargiai išimkite traškučiu ir leiskite jiems atvėsti – jie traškūs pasidarys tik tada, kai pamažu visiškai atvės. Patiekite su jogurtu, sumaišytu su medumi.