Prireiks: pusės mažojo indelio Mascarponės sūrio, pusės indelio sutirštinto pieno su cukrumi, 250 g 35 procentų riebumo grietinėlės, mėgstamų uogų, šokolado trupinukų puošimui.
Mikseriu, smulkintuvu ar bet kokiu turimu ir gerai viską maišančiu virtuviniu aparatu sumaišome sūrį, plaktą grietinėlę, kondesuotą pieną (atsargiai, patikrinkite saldumą – kondensuoto pieno dėkite tiek, kiek parašiau ar daugiau/mažiau!).
Į gautą masę atsargiai įmaišykite smulkintas uogytes (šaldytas dėkite tik vos atšilusias, kad neprarastų formos!).
Formelių, į kurias pilsite ledų masę, sieneles lengvai patepkite bekvapiu aliejumi ir apiberkite (formelę sukiodami) smulkintu šokoladu.
Po šio rimto darbo lieka tik supilti mūsų dar skystus ledus, formeles statyti šaldiklin ir... laukti. Kantrybė atsiperka ir išėmę jau skaniai sušalusius ledus, puošiame juos uogomis, tarkuotu šokoladu ir... mėgaujamės!
Ledai (kaip iš sudėties jau aišku) rieboki, taigi nepadauginkite! Tai puikūs vasaros priešpiečiai - ir sotu, ir vėsu!