Ledai – tikra atgaiva karštą vasaros dieną. Tačiau paskaičius parduotuvinių ledų etiketes šiurpsta oda nuo nesuskaičiuojamos galybės sintetinių maisto priedų, kurie ten slepiasi. Ar žinote, kiek ingredientų reikia, kad pasigamintumėte skanius ir natūralius naminius ledus? Ogi vos trijų. Naminius ledus pasigaminti visiškai paprasta, o jų skonis, spalva ir savybės priklauso tik nuo jūsų fantazijos.
Jums reikės:
400 ml 35 % riebumo grietinėlės;
skardinės saldinto kondensuoto pieno;
mėgstamų uogų ar vaisių.
Ruošimo eiga
Į elektrinį plaktuvą supilkite grietinėlę. Išplakite ją iki standžių putų. Įmaišykite saldintą kondensuotą pieną ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite pasirinktas uogas (mėlynes, braškes, šilauoges, avietes, žemuoges ar kt.). Jei norite spalvotų ledų, uogas taip pat išplakite, jei mėgstate baltus – dėkite sveikas arba gabalėliais supjaustytas uogas. Galite įdėti mėgstamų prieskonių ar prieskoninių žolelių (vanilės, cinamono, kardamono, gvazdikėlių, anyžiaus, melisų, mėtų ir pan.) bei smulkintų riešutų. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į indą, kuriame stings ledai. Indą su gauta mase įdėkite į šaldiklį ir palikite stingti per naktį.
Stingstančius ledus reikėtų kas kelias valandas permaišyti, kadangi, priklausomai nuo šaldiklio bei šaldymo temperatūros, kondensuotas pienas gali nusėsti ant dugno.
Išėmę iš šaldiklio ledus kelias minutes palaikykite kambario temperatūroje ir sudėkite į ledaines. Puoškite riešutais, mėtomis ar uogomis. Skanaus!