2011-06-21 00:03:22
Trys litrai naminio pieno (nepasterizuoto).
Indelis (300 gramų) natūralaus be priedų jogurto arba trečdalis arbatinio šaukštelio sausos jogurto kultūros (jogurto bakterijų).
Užviriname pieną ir atvėsiname iki apytiksliai 40-ies laipsnių, kad įkišę mažąjį pirštelį išlaikytume 10 sekundžių.
Tuomet į pieną supilame indelį jogurto ar jogurto bakterijas. Gerai išmaišome, uždengiame puodą, apvyniojame storu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje (ant radiatoriaus ar į karštą vandenį).
Po keturių-šešių valandų gausite puikų, labai tirštą jogurtą, tinkamą vartoti su uogomis, medumi, salotomis, padažais ar gryną.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Ar kada susimąstėte, kas nutinka su medicinos priemonėmis po operacijos, procedūros ar tyrimo? Pavyzdžiui, kaip paruošia...
Dantų netekimas – ne tik estetinė, bet ir funkcinė bei psichologinė problema, su kuria susiduria daugybė žmonių. N...
Reaguodama į pastaruoju metu viešai nuskambėjusius skaudžius įvykius dėl vaikų savižalos ar net mirties atvejų, Sveikato...
Su pilvo išvaržomis susiduria įvairaus amžiaus žmonės, dažniausiai – rūkantieji. Įprastai pilvo išvarža staigaus s...
Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje atlikta pirmoji sostinėje sudėtinga endoskopinė operacija, kurios metu jaunai pac...
Populiarios žymos