Atsakingos Nyderlandų institucijos informuoja, kad šalyje tiriamas vienas didžiausių apsinuodijimo maistu protrūkių – apie 550 šalies gyventojų susirgo salmonelioze, o du vyresni nei 80 metų žmonės dėl to mirė. Manoma, kad apsinuodijimą sukėlė Nyderlandų kompanijos „Foppen“ padalinyje Graikijoje pagamintos rūkytos lašišos partija, kurioje nustatyta tarša Salmonella Thompson bakterijomis.
Paaiškėjus pirmiesiems oficialių tyrimų rezultatams, spalio 1d. įmonė atšaukė iš rinkos visą įtarimų sukėlusią produktų partiją. Tuo metu jau buvo užregistruota daugiau kaip 300 susirgusių asmenų.
Kompanija „Foppen“ savo gaminiais prekiauja daugelyje pasaulio šalių, tačiau apsinuodijimo maistu atvejis susijęs tik su Nyderlandais. Iš kitų valstybių informacijos apie panašius susirgimus negauta.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Lietuvoje šios kompanijos produkcija neprekiaujama, o didžioji dalis parduodamos rūkytos lašišos gaminių yra pagaminti mūsų šalyje, nedideli kiekiai įvežami iš Norvegijos. Iš Graikijos į Lietuvą nei žuvis, nei jos gaminiai neįvežami.
Pagal „Food Safety News“ informaciją
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba