Jei pajutote potraukį kuriam nors vienam produktui, tai reiškia, jog organizmas siunčia signalą, kad jam trūksta tam tikrų medžiagų, - skelbia ajurvedinė literatūra. Išbandykime...
Jei norisi rūgštaus maisto – galbūt trūksta magnio. Jo gausu riešutuose, nekepintose saulėgrąžose, moliūguose, mėtoje, vaisiuose, žalumynuose, petražolėje, pupelėse, ankštinėse daržovėse, alyvuogėse.
Jei norisi sūraus – trūksta chloridų. Jų yra nerafinuotoje jūros druskoje, džiovintuose jūros kopūstuose.
Jei norisi saldaus – trūksta anglies, chromo. Jo yra šviežiuose vaisiuose, šampinjonuose, miežiuose.
Jei norisi skysto maisto – trūksta vandens. Gerkite 8-10 stiklines per dieną gryno vandens.
Jei norisi kieto maisto – organizmui taip trūksta vandens, kad jis jau prarado sugebėjimą jausti troškulį. Gerkite 10 stiklinių vandens per dieną.
Jei norisi daug valgyti – trūksta triptofano, tirozino. Valgykite sūrio, špinatų, saldžių bulvių, razinų, oranžinių, raudonų, žalių vaisių ir daržovių.
Jei dingo apetitas – trūksta vitaminų B1, B2. Padės riešutai, ryžiai, bananai, špinatai, saulėgrąžos, žalios daržovės, pupelės, ankštinės daržovės.
Jei norisi šaltų produktų – galbūt trūksta margancio. Valgykite daugiau graikinių riešutų, migdolų, obuolių, slyvų, vynuogių, kruopų.
Jei norisi duonos – galbūt trūksta azoto. Jo gausu riešutuose, ankštinėse daržovėse, pupelėse.
Jei neatsispiriate šokoladui – trūksta magnio. Valgykite saulėgrąžų, riešutų, vaisių, ankštinių daržovių, pupelių, petražolių, alyvuogių, mėtų, moliūgų.
Jei norisi kavos arba arbatos - trūksta sieros. Jos yra spanguolėse, brokoliuose, lapiniuose kopūstuose, cikorijoje, morkose, agurkuose, žemuogėse, migdoluose, bulvėse.
Traukia rūkyti – trūksta titnago, baltymų, tirozino. Valgykite riešutus, saulėgrąžas, pieno produktus, raudonus, žalius, oranžinius vaisius ir daržoves, sezamą.
Norisi graužti ledukus – trūksta geležies. Pagelbės jūros kopūstai, žalumynai, trešnės, obuoliai, džiovinti vaisiai, ryžiai, pomidorai, avižos, grikiai, kriaušės, serbentai.
Norisi gazuotų gėrimų – trūksta kalcio. Valgykite daugiau brokolių, sūrio, sezamo, ankštinių daržovių, pupelių, obuolių, burokėlių, vynuogių, medaus, migdolų, apelsinų, kopūstų.
vlmedicina.lt