Porcijos: 18-20 traškučių
Kalorijos: 20-22 kcal/ vnt.
Trukmė: apie 20 min.
Ingredientai:
100 g parmezano,
1 vidutinio dydžio cukinija (maždaug 170 g),
šviežiai malti juodieji pipirai.
Jei parmezano kaina baugina, galima vartoti kuo kokybiškesnį lietuvišką pakaitalą, pvz. "Džiugas". Iš bėdos parmezaną galite pakeisti kitu fermentiniu sūriu.
Su neilgai brandintu sūriu (pigesniu fermentiniu), traškučių skonis bus gana prėskas ir neįspūdingas. Tokiu atveju traškučius galėtumėte paskaninti prieskoniais ar druska. Paeksperimentuokite ir raskite sau priimtiniausią variantą, tiek kainos, tiek skonio prasme!
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C.
Smulkiai sutarkuokite sūrį.
Cukiniją nulupkite ir taip pat smulkiai sutarkuokite. Cukiniją sukrėskite į sietelį ar marlę, ir gerai nuspauskite, kad nubėgtų visas jose esantis vanduo.
Taip paruoštas cukinijas sumaišykite su tarkuotu sūriu, paskaninkite pipirais ir gerai sumaišykite. Druskos dėti nereikia (sūris ir taip pakankamai sūrus).
Plačią kepimo skardą išklokite popieriumi. Ant jos dėkite maždaug po šaukštą sūrio ir cukinijų mišinio (palikite nedidelius tarpelius tarp kauburėlių, kad kepdami traškučiai nesusilietų į vieną).
Kepkite maždaug 8 minutes, kol traškučio krašteliai gražiai paruduoja. Kuo traškutis daugiau apskrus, tuo atvėsęs jis bus traškesnis.
Iš orkaitės išimtus traškučius pirma šiek tiek atvėsinkite, o tada dėkite į lėkštę. Patiekite šaltus.
Skanaus!