Klausimas. Kuo naudinga valgyti patisonus? Su kuo geriausia juos derinti? Asta.
Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė
Patisonas - tai daržovė, priklausanti moliūgų, cukinijų šeimai. Šią daržovę sudaro vanduo, mineralai, mikroelementai, yra nemažai geležies, taip pat vitaminų - C, betakaroteno, folio rūgšties bei skaidulinių medžiagų.
Patisonas ypač lengvai virškinamas, jei termiškai apdorotas. Juos dera troškinti ar kepti orkaitėje su baltuoju padažu, sūriu, skanu kepti juostelėmis orkaitėje su mėgstamais prieskoniais, žalumynais.
100 g patisonų yra 45 kcal; 1 g baltymų; 11,7 g angliavandenių; 0,1 g riebalų; 2 g skaidulų.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.