Grybų įtraukimas į mitybos racioną padeda nuslopinti alkio jausmą ir jaustis sočiam ilgą laiką, - teigiama straipsnyje, publikuotame žurnale „Appetite“.
Minesotos (JAV) universiteto mokslininkų teigimu, daugelis dietų panašios kaloringumu, bet smarkiai skiriasi sotumo pojūčiu. Pavyzdžiui, riešutai greitai pasotina, o produktai, turtingi cukraus ir riebalų, verčia persivalgyti.
Siekdami nustatyti, ar pievagrybiai, kurių galima įsigyti bene kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje, gali būti visavertis raciono pagrindas, mokslininkai atliko eksperimentą. 30-ies studentų savanorių grupei buvo siūloma valgyti įvairius pusryčius bei pietus iš grybų ir mėsos. Po kiekvieno valgio jie buvo apklausiami, ar valgis buvo sotus, per kiek laiko po valgio jie vėl pajusdavo alkį.
Pasirodę, jog pievagrybiai numalšindavo alkį kur kas ilgesniam laikui nei mėsos patiekalai.
Žmonės, kurie pusryčiams valgė mėsos, suvalgydavo apie 100 kilokalorijų daugiau per pietus nei valgiusieji pievagrybius.
Be to, pievagrybiuose daugiau vitaminų, mikroelementų ir antioksidantų nei to paties kaloringumo mėsos patiekale.