Reikės: 300 g pievagrybių, 100 g batono arba pyrago minkštimo (nešviežio), 2 l vandens, 50 g sviesto, 2 šaukštų kukurūzų arba bulvių krakmolo, maltų juodųjų pipirų, druskos, susmulkintų žalių petražolių lapelių.
Paruošimas:
Pievagrybius gerai nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Didesnę dalį paruoštų pievagrybių (apie 200 g) suberti į puodą, sudėti sutrupintą batono minkštimą, užpilti šaltu vandeniu, užvirti, sumažinti ugnį ir virti apie 40 min. Tada pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu plaktuvu.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti likusius pievagrybius ir truputį maišant juos patroškinti.
Pertrintą sriubą dar kartą užvirinti, sudėti patroškintus pievagrybius, supilti ištirpintą šaltame vandenyje krakmolą, pasūdyti, įberti maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišyti.
Tiekiant įberti susmulkintų žalių petražolių, pagardinti grietine.
Kas nemėgsta tirštos sriubos, krakmolo dėti nereikėtų.