2 stiklinės ryžių,
pusė stiklinės ghi arba rafinuoto aliejaus,
4 stiklinės pomidorų sulčių arba skiestos pomidorų pastos,
1 kg aukščiausiosios rūšies kvietinių miltų,
1 šaukštelis kario ar kito prieskonių mišinuko,
2 litrai vandens,
1 šaukštelis druskos.
1 etapas
Maišome miltus su vandeniu, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą.
Uždengiame dubenėlyje, kad neapdžiūtų, ir paliekame apie 30 min. pastovėti.
Perminkome ir įdėję į dubenį minkydami plauname po drungno vandens srove.
Plauname tešlą, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, tąsi masė – tai ir yra seitanas arba kviečių baltymai.
Nuspaudžiame vandenį ir supjaustome kubeliais.
Puode užviriname vandenį ir sudedame gauto seitano gabalėlius.
Verdame apie 10 min.
Perplauname šaltu vandeniu, nusunkiame.
Keptuvėje įkaitiname ketvirtadalį stiklinės ghi (apie 50-60 ml) ar aliejaus ir paskrudiname, kad susidarytų traški luobelė.
Nuvarviname riebalų likučius, apibarstome druskos ir kario ar kitu prieskonių mišiniu.
2 etapas
Suberiame ryžius į puodą, įdedame du šaukštus ghi arba aliejaus ir maišydami pakepiname.
Supilame pomidorų sultis.
Užviriname.
Tuomet įdedame kepintą seitaną, išmaišome ir uždengę dangčiu nukaičiame.
Pastatome valandai brinkti. Permaišome.
Plovas paruoštas.
Skanaus.