Kokoso ir citrinų aromatas, užlietas kondensuoto pieno saldumu - štai ką slepia „Staigmena“ ir ką, tik pažvelgus, sunku numatyti.
Pyragui pagaminti prireiks:
300 g miltų,
170 g cukraus,
4 šaukštų kokoso drožlių tešlai ir dar saujos pabarstymui,
žiupnelio druskos,
nutarkuotos 1 citrinos žievelės,
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
1,5 šaukštelio sodos,
150 ml kefyro,
150 ml pieno,
100 ml aliejaus,
1 indelio saldinto kondensuoto pieno.
Gaminame:
1. Sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kokosą, cukrų, druską.
2. Citrinos sultimis nugesiname sodą ir pilame į sausą tešlos dalį.
3. Pilame kefyrą, pieną, aliejų ir viską gerai sumaišome.
4. Beriame tarkuotą citrinos žievelę, išmaišome ir į kepimo formą perpiltą tešlą siunčiame kepti orkaitėn (įkaitinton iki 180 laipsnių). Kepa apie 45 minutes, kol gražiai paruduoja.
5. Šakute subadome visą pyrago viršų ir pamažu užliejame kondensuotu pienu, kol visas susigeria.
6. Pyrago viršų apsingame kokoso drožlėmis, paliekame dar gerą valandą, kad visi skoniai darniai susilietų.