Jūsų dėmesiui – sveiko maisto receptas iš leidyklos „Tyto alba“ išleistos Melissos ir Dallaso Hartwigų knygos „Visavertė mityba 30 dienų“ (iš anglų kalbos vertė Jolita Parvickienė). Paleomitybos ir sveikos gyvensenos specialistai ir mokytojai, mitybos programos Whole30 kūrėjai Melissa ir Dallasas Hartwigai šioje knygoje pristato programą, kuri padėjo šimtams tūkstančių žmonių be didelių pastangų atsikratyti antsvorio ir pagerinti sveikatą, miego kokybę, įgyti energijos, pakelti nuotaiką ir savivertę.
2 porcijos.
Paruošimo trukmė: 5 minutės.
¼ puodelio aviečių (šviežių arba šaldytų).
1 rozmarino šakelės lapeliai.
½ citrinos sultys.
360 g gazuoto vandens.
Trinti – čia iš tikrųjų reiškia prispausti uogas prie stiklinės sienelės arba dugno. Nebrangiai galite nusipirkti ir specialų trintuvėlį arba trinkite uogas sviesto peiliuko kotelio arba medinio šaukšto koto galu.
DIDELĖJE stiklinėje sutrinkite avietes ir rozmarino lapelius. Supilkite citrinų sultis, gazuotą vandenį ir gerai sukratykite arba išmaišykite. Kokteilį perkoškite, rozmarino lapelius išmeskite. Jei pageidaujate, pridėkite ledukų.
NORĖDAMI nuskabyti rozmarino lapelius nuo šakelės, nykščiu ir smiliumi suimkite šakelės viršūnėlę. Kitos rankos nykščiu ir smiliumi braukdami šakele žemyn nubrauksite lapelius.