Reikės: 1 puodelio riešutų (ar sėklų); 4-5 datulių (nebūtinai); 2-3 puodelių vandens
Gaminimas:
Riešutus užmerkti 8-12 valandų (arba nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuojasi enzimai ir tampa lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidėja beveik 2 kartus. Norint, kad pienas būtų baltas, galima nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo).
Išmirkusius riešutus, 2-3 puodelius vandens ir datules sulpakti blenderyje, perkošti per sietelį ar marlę.
Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių, duonelių, salotų kitų patiekalų gamybai.
Su riešutų pienu galite pasigaminti labai gardžių kokteilių. Pavyzdžiui:
1. Migdolų pienas + datulės + braškės;
2. Migdolų pienas + bananas + datulės + 1 arb. š. žalios kakavos;
3. Sezamų pienas + keletas razinų + bananas.