Prireiks:
200 ml 35% riebumo grietinėlės,
150 ml rudojo cukraus,
apie 60 g smulkintų migdolų.
Ruošiame:
Grietinėlę užviriname storadugniame puode ar keptuvėje. Verdame vis pamaišydami apie 15 minučių.
Supilame cukrų, gerai išmaišome ir verdame dar 5 minutes.
Pilame smulkiai maltus riešutus ir jau nuolat maišydami kaitiname masę ant silpnos ugnies, kol ji ims kietėti.
Šaukštuku tirštėjančią saldainių masę dedame į formeles ar formuojame vientisą paplotį. Verta paskubėti, nes stingsta gan greitai.
Porai valandų dedame į šaldytuvą, laikome, kol visai sukietės.
Jei dėjome į formeles, galime išimti - saldainukai jau nepraras formos. Jei formavome paplotį, supjaustome norimo dydžio gabaliukais.