Sudėtis:
2 saldžiosios bulvės,
imbiero šaknies gumbas,
1 nedidelis čili pipiras,
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių,
400 g kokoso riešutų pieno,
kokoso riešutų drožlės,
2 saujos špinatų lapų,
2 pomidorai,
2 v. š. pomidorų pastos,
augalinis aliejus.
Prieskoniai: po 1 arbatinį šaukštelį asafetidos, paprikos miltelių, kumino sėklų, juodųjų garstyčių sėklų, maltos kalendros, žiupsnis ciberžolės, išspaustų pusės laimo sulčių.
Gaminimas:
Avinžirnius galite pirkti skardiniuose indeliuose (jau paruošti naudojimui). Jei ruošite patys, juos reikia iš anksto išvirti.
Nuskuskite ir supjaustykite kubeliais saldžiąsias bulves. Susmulkinkite čili pipirus ir imbiero šaknį (galite smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti).
Įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite prieskonius (visus, išskyrus ciberžolę): pradėkite nuo garstyčių ir kumino sėklų, o kai jos įkaitusios pradės šokinėti, suberkite likusius. Sudėkite smulkintą imbiero šaknį ir čili pipirą.
Praėjus 1 min, suberkite kokoso drožles ir dar 1 min. aktyviai maišykite.
Sudėkite saldžiąsias bulves. Kepkite 7-8 min., kol bulvės pradės minkštėti ir jų spalva patamsės.
Pridėkite 2 v. š. pomidorų pastos, apkepinkite 2 min. ir tada sudėkite smulkintus pomidorus.
Kelias minutes pakepinus, sudėkite avinžirnius ir supilkite kokoso pieną. Įberkite žiupsnį ciberžolės. Uždenkite dangčiu ir palaukite apie 5 min., kol masė sutirštės.
Sudėkite 2 saujas špinatų lapų. Špinatai labai greitai nuo karščio praranda savo tūrį, todėl į mišinį juos dėkite palaipsniui. Visą mišinį dar kaitinkite apie 5 min.
Galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais, cukrumi, išspaustomis laimo sultimis.