Reikės: 600 g šviežių braškių, 3–4 baltųjų svogūnų (apie 120 g), 2 raudonųjų paprikų, 150 g agurkų, 1 skiltelės česnako, peletrūno lapelių, 4 šaukštų balzamininio acto, 4 šaukštų aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, šviežiai maltų pipirų, druskos.
Gardinimui: 6 didelių braškių, smulkiai pjaustyto laiškinio česnako arba svogūnų laiškų, 1 raudonosios paprikos, 1–2 agurkų, 1 šaukšto riešutų arba alyvuogių aliejaus.
Puošimui: daržinio builio arba kitų prieskoninių žalumynų šakelių.
Paruošimas:
Braškes nuplauti, nuvarvinti vandenį, perpjauti per pusę ir lengvai patraiškyti šakute. Jeigu braškės rūgščios, jas apibarstyti trupučiu cukraus.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis arba skiltelėmis.
Raudonąsias paprikas, nuluptus agurkus supjaustyti plonomis riekelėmis.
Česnako skiltelę nulupti ir sutrinti.
Peletrūnų lapelius smulkiai supjaustyti.
Paruoštas braškes, svogūnus, raudonąsias paprikas, agurkus, česnaką, peletrūnus sudėti į dubenį, supilti balzamininį actą, alyvuogių aliejų, indą sandariai uždengti, dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
Kitą dieną braškių ir daržovių mišinį išimti iš šaldytuvo, sutrinti elektriniu smulkintuvu, įberti maltų pipirų, pasūdyti ir sumaišyti. Jeigu sriuba per tiršta, įpilti šalto virinto vandens.
Gardinimui skirtas nuplautas, nusausintas braškes, raudonąją papriką, nuluptus agurkus supjaustyti labai plonomis gražiomis riekelėmis arba taip, kaip kas mėgsta (dideliais ar mažais, plonais ar storais gabaliukais – pagal skonį ).
Laiškinį česnaką arba svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti.
Supjaustytas braškes, daržoves ir česnaką arba svogūnų laiškus sudėti į dubenėlį, užpilti riešutų aliejumi ir sumaišyti.
Į sriubai skirtas lėkštes dėti po šaukštą susmulkintų braškių ir daržovių mišinio, užpilti paruošta sriuba, papuošti builio arba kita prieskoninių žalumynų šakele ir tiekti.
Braškių ir daržovių sriuba gražiai atrodo stikliniuose induose – aukštose stiklinėse, taurėse, ją galima tiekti kaip užkandį prieš pagrindinį patiekalą.