4-6 porcijoms reikia 2 kg kvietinių miltų, apie 1 litro vandens.
Maišome miltus su vandeniu, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą, ir įdėję į dubenį minkydami plauname po drungno vandens srove.
Plauname tešlą, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, tąsi masė – tai ir yra seitanas.
Supjaustome seitaną gabalėliais ir verdame sultinyje apie 10 min.
Išvirę sumalame malimo mašinėle .
Įberiame pusę stiklinės džiūvėsėlių ir du šaukštus krakmolo.
Įdedame arbatinį šaukštelį druskos ir žiupsnelį asafetidos, kario, garam masalos ar kito mišinuko.
Gerai išminkome ir suformuojame kotletėlius, apibarstome džiūvėsėliais.
Kepame keptuvėje su trupučiu lydyto sviesto (ghi) ar aliejaus, kol gelsvai apskrus.
Tinka su pomidorų salotomis ar padažu.
Skanaus.