Galvoje bręsta mintis, jog atėjo metas keisti cukrų į medų? Šešios priežastys, pridėsiančios motyvacijos.
Medus neskatina svorio augimo. Taip yra dėl to, kad medus pasižymi puikia savybe – šiek tiek atidėti vadinamojo alkio hormono grelino išsiskyrimą organizme.
Jį galima valgyti ir diabetikams. Cukrus sergantiesiems šia liga – tabu, o medus net gali būti naudingas sveikatai. Suprantama, vartojant saikingai. Tuomet šis saldumynas nedidina cukraus kiekio kraujyje.
Medus ramina. Taip pat stiprina nervus, jį galima vartoti kaip migdomuosius vaistus. Pabandykite 2 šaukštus pipirmėtės užplikyti 3 stiklinėmis verdančio vandens, palikti pusvalandį nusistovėti, nukošti, įmaišyti 4 šaukštus medaus ir gerti triskart per dieną po pusę stiklinės.
Medus pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Gydomosios medaus savybės labai praverčia sergant peršalimo ligomis, turint kvėpavimo takų problemų, gydantis disbakteriozę, akių uždegimus. Mat tąsus produktas padengia gleivinę ir neleidžia virusams bei bakterijoms prasiskverbti į organizmą ir daugintis.
Padeda sutrikus virškinimui. Meduje yra fermentų, padedančių virškinti maistą. Be to, jis nesukelia rūgimo proceso, neerzina skrandžio padidėjus jo rūgštingumui. Medus tinka esant bet kokiems virškinimo trakto sutrikimams.
Gražesnei odai. Neginčytinas šio produkto privalumas – jis lėtina senėjimo procesus odos ląstelėse. Meduje yra vitaminų, ypatingų mikroelementų ir antioksidantų, padedančių išlyginti raukšles, drėkinti odą ir gerinti jos spalvą, reguliuoti riebalų išsiskyrimą bei normalizuoti kraujotaką.