Mokslininkai iš Rio de Žaneiro universitetų pataria valgyti daugiau maisto, kuriame gausu sezamo sėklų. Pasirodo, kad šie maisto produktai padeda organizmui kovoti su oksidaciniu stresu. Ypač naudingas yra sezamo aliejus, - skelbia Times of India.
Ekspertai tyrė, kaip sezamo vartojimas paveikė žmonių, sergančių hipertenzija, 2 tipo cukriniu diabetu, turinčių aukštą cholesterolį, oksidacinio streso žymenis. Mokslininkai nustatė, kad pavartojus sezamo savanorių organizme padidėja antioksidantų kiekis ir sumažėja oksidacinio streso lygis.
Pasak mokslininkų, teigiamas poveikis buvo ryškiausias tarp savanorių, sergančių hipertenzija ir 2 tipo cukriniu diabetu. Kito tyrimo duomenimis, sezamo aliejus padeda išvengti aterosklerozės.
Tyrimas publikuotas leidinyje „Journal of Medicinal Food“.