Sorų košė su šparagais
2011-11-11 23:48:30
Stiklinę sorų kruopų perplauname verdančiu vandeniu. Sudedame kruopas į du kartus didesnį kiekį verdančio vandens, įberiame trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės ir maišydami verdame, kol susigers visas vanduo (apie 10 min.).
Nuplauname 250 gramų žaliųjų šparagų ir blanširuojame verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes. Šparagus įdedame į ledinį vandenį, kad išsaugotų žalią spalvą ir taptų traškūs.
Vandenį nupilame.
Keptuvėje įkaitiname sviesta, ghi ar aliejų ir kepiname šparagus. Serviruotą sorų košę su šparagais apibarstome žiupsneliu druskos.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Lietuvoje sergamumo gimdos kaklelio vėžiu rodikliai išlieka vieni didžiausių Europoje ir viršija Europos Sąjungos (ES) v...
Nerimas – natūralus ir kiekvienam žmogui būdingas jausmas, kuris padeda susikaupti ir priimti svarbius sprendimus...
Lietuvos sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija skelbia, kad 2024-ieji Lietuvos sveikatinimo sektoriui tapo išs...
Erkių sezonas prasidėjo – Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) jau gydomi pirmieji pacientai, užsikrėtę erkiniu...
„Esu interseksualus – mano organizmas negamina testosterono“, – toks atviras Eurovizijos laureat...
Populiarios žymos