Reikės: apie 250 g šviežių špinatų lapelių, apie 300 g šviežių braškių, 1 mėlynojo svogūno.
Padažui: 1 šaukšto balzamininio acto, 2 šaukštų šviežiai spaustų apelsinų sulčių, 2 šaukštų rudojo cukraus arba medaus, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių (arba ½ arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių), druskos, maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
Padažui dubenėlyje sumaišyti balzamininį actą, apelsinų sultis, rudąjį cukrų arba medų, alyvuogių aliejų, garstyčias, druską ir maltus pipirus. Suplakti iki vientisumo.
Braškes nuplauti, perpjauti pusiau arba supjaustyti į keturias dalis ir sudėti į dubenį.
Špinatų lapus gerai nuplauti, lapelius atskirti nuo kotelių ir nuvarvinti. Didesnius lapelius suplėšyti.
Paruoštus špinatus dėti į didesnį dubenį, užpilti paruoštu padažu, atsargiai sumaišyti. Tada sudėti supjaustytas braškes, plonai supjaustytą svogūną, dar kartą atsargiai sumaišyti ir tuoj pat tiekti.
Padažą galima ruošti pagal skonį: įdėti česnakų, aguonų. Salotas galima apibarstyti pakepintomis sezamų sėklomis, riešutais, ožkų arba avių sūrio gabaliukais, pelėsiniu sūriu, vietoj mėlynojo svogūno įdėti supjaustytų žalių svogūnų laiškų.