Reikės: apie 200 g špinatų lapelių, 2 avokadų, apie 300 ml šalto virinto vandens, 2 vidutinio dydžio agurkų, apie 50 g žalių svogūnų laiškų, 1-2 česnakų skiltelių, šviežios arba džiovintos raudonosios aitriosios paprikos (pagal skonį), druskos, 1-2 šaukštų šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių (pagal skonį), ¼ arbatinio šaukštelio kario miltelių.
Paruošimas:
Špinatus gerai nuplauti ir nuvarvinti.
Avokadus nuplauti, išimti jų kaulus, nulupti, minkštimą sudėti į dubenį, įpilti citrinų sulčių, apie 100 ml vandens ir sutrinti elektriniu smulkintuvu. Tada sudėti nuplautus supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, nuluptas česnakų skilteles, špinatų lapelius, aitriąją papriką, pasūdyti, įberti kario miltelių, supilti likusį vandenį ir dar kartą viską pertrinti elektriniu smulkintuvu. Tada paragauti, jeigu reikia, įberti daugiau prieskonių, įpilti vandens.
Sriubą valgyti šaltą (kambario temperatūros) arba pašildytą.
Norint tiekti sriubą šiltą, ją, nuolat maišant, šildyti ant lėtos ugnies, bet neužvirinti.
Žalių špinatų sriuba – tikras energijos ir vitaminų šaltinis. Špinatuose esantys vitaminai A, C, K, geležis, magnis, kalcis, manganas, kitos naudingos medžiagos stiprina ir valo žmogaus organizmą, suteikia jam daugiau energijos.
Avokadai – sveikųjų riebalų šaltinis – padeda palaikyti hormonų pusiausvyrą moterų organizme. Agurkai, svogūnų laiškai, česnakai, citrinų sultys, kario milteliai taip pat turi daug naudingų, organizmą stiprinančių ir valančių medžiagų, kurios labai reikalingos po žiemos nusilpusiam žmogaus organizmui atstatyti.