Trečiadienis, 2025.04.09
Reklama

Stebuklingi Ruslano Bolgovo receptai ankstyviems pusryčiams

vlmedicina.lt | 2014-12-08 09:55:00

Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors patiekalo, kurio dar neragavote? Ar būna taip, kad ieškote kažkokio naujo skonio arba tiesiog norite pasisukioti virtuvėje ir pagaminti stebuklą savo antrajai pusei, kol ši saldžiai snaudžia lovoje? Gal ir ne kiekvieną savaitgalį, bet kuo lauke darosi vėsiau, tuo tokia situacija nutinka dažniau. Tada žmonės susiduria su klausimu, o ką ir kaip gaminti ir iš kur gauti reikiamų ingredientų stebuklingiems pusryčiams?

Žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas šypsodamasi sako, kad savaitgalis pats tinkamiausias metas palepinti ir nustebinti brangius žmones. „Juk savaitgaliais laiko turime daugiau ir kurdami mažus kulinarinius stebuklus galime niekur neskubėti, tiesiog, improvizuoti. Mano naujas atradimas, kurį įsimylėjau - kvietiniai miltai su sėlenėlėmis. Šį produktą atradau visai neseniai ir panaudojęs jį supratau, kad jis idealiai tinka savaitgalio rytais su meile gaminamiems patiekalams, nes suteikia kepiniams ypatingą skonį ir iš tokių miltų lengva gaminti. Be to, sėlenos yra labai naudingos žmogaus organizmui, nes jose apstu skaidulinių medžiagų, tad pusryčiams pagaminsite ne tik gardžius, bet ir sveikatai naudingus patiekalus“, - sakė virtuvės profesionalas ir pateikė net 2 receptus iš miltų su sėlenėlėmis: lietiniai su varške ir varškėtukai.

Lietiniai su varške
Ingos Lebrikaitės nuotr.

Lietiniai su varške

Ingredientai:

miltai, praturtinti sėlenėlėmis - 0,5 kg;

kiaušiniai - 2 vnt.;

pienas - 1,3 l;

druska - 5 g;

cukrus - 1 valg. šaukštas;

kepimo milteliai - 5 g;

aliejus - 50 g;

grietinė - 2 valg. šaukštai.

Paruošimo būdas:

Įberiame miltus į dubenį, įmušame kiaušinius.

Nedideliame kiekyje pieno ištirpiname cukrų, druską ir supilame į dubenį.

Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudedame į dubenį ir išmaišome iki vientisos masės.

Aliejų įpilame į šią masę ir gerai išmaišome.

Įkaitiname keptuvę, ant šakutės užmauname žalių lašinių gabalėlį ir ištepame jais keptuvę, galima keptuvę ištepti ir aliejumi.

Į varškę (400 g) įdedame vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono. Įdarą įvyniojame į lietinį ir pakepiname keptuvėje, kad sušiltų.

Varškėčiai
Ingos Lebrikaitės nuotr.

Varškėčiai (25 vnt.)

Ingredientai:

miltai, praturtinti sėlenėlėmis - 4 valg. šaukšt. (apvoliojimui);

varškė - 1 kg;

cukrus - 60 g;

vanilinis cukrus - 20 g;

kiaušiniai - 3 vnt.;

žiupsnelis druskos;

aliejus;

juodųjų serbentų uogienė (arba bet kuri kita turima);

grietinė.

Paruošimo būdas:

Į varškę įmušame kiaušinius, įdedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Viską išmaišome, padalijame į 25 vienodas dalis.

Iš kiekvienos padarome rutuliuką, apvoliojame miltuose ir padarome mažus blynelius.

Trumpai apkepame aliejuje iš abiejų pusių.

Ant skardos, užklotos kepimo popieriumi, sudedame varškėčius, o skardą dedame į įkaitintą orkaitę (iki 180oC). Kepame 5 min.

Varškėčius patiekiame su uogiene ir grietine.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
​Ministrė: už valstybės apmokėtas gydymo paslaugas pacientai neturi primokėti
Sveikatos apsaugos ministerijoje trečiadienį per spaudos konferenciją pristatyti įstatymų pakeitimai, kurie turėtų užtik...
Skausmui gydyti pradėta taikyti periferinė elektrinė nervų stimuliacija
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro Skausm...
Judėjimas ir veido oda: jie susiję kur kas labiau, nei galėtumėte pamanyti
Pavasarį daugelis žmonių pradeda aktyviau judėti – daugiau laiko praleidžiame gryname ore, sportuojame ir siekiame...
Venų varikozė: gyventi be skausmo, kompleksų ir komplikacijų baimės
Remiantis naujausiais Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, venų varikozė (kitaip – varikozinės venos...
Žmogaus papilomos virusas – nuo tikėjimo mitais iki nerimą keliančios statistikos
Lietuvoje sergamumo gimdos kaklelio vėžiu rodikliai išlieka vieni didžiausių Europoje ir viršija Europos Sąjungos (ES) v...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas