Sveikuolis Mindaugas Vidugiris paskaičiavo, jog žmogus, atsisakęs tabako ir nustojęs karts nuo karto pasimėgauti gero vyno taure, galėtų sutaupyti apie 4 tūkst. litų per metus. „Atsisakęs alkoholio, paskaičiavau, jog dėl to papilnėjo piniginė. Už sutaupytą sumą galima pakeliauti, pailsėti užsienyje ar investuoti kur nors kitur“, – mintimis dalinosi M. Vidugiris.
Sveiką gyvenimo būdą propaguojantis vyras pastebi, jog šie pokyčiai atnešė naudos ir jo piniginei, ir sveikatai. Savo prisistatyme sveikuolių bendruomenės tinklalapyje vyras rašo: „Toks, koks esu šiandien, tapau per dvejus metus. Keliuosi anksti, grūdinuosi, mankštinuosi, daug laiko skiriu sau, medituoju, nevartoju alkoholio, nerūkau, nevalgu mėsos, nemaišau skirtingos kilmės riebalų ir daug šypsausi. Neturiu darbo, darau tik tai, kas teikia malonumą. Kasdien skaitau paskaitas apie emocijas, jų suvokimą bei valdymą. Kartu su kitais lektoriais vedu svajonių ir troškimų išsipildymo seminarus“.
M. Vidugiris pasakoja, kad jo požiūrio į gyvenimo būdą pokyčius labiausiai lėmė prieš 5 metus Airijoje ištikusi motociklo avarija. Vyras nusprendė atsisakyti mėsos, svaigalų ir jam tai nebuvo sudėtinga. Į pokyčius įsitraukė visa M. Vidugirio šeima, nors tokių pokyčių jis neskatino, laikė tai savo vieno apsisprendimu.
„Tačiau draugams mano pokyčiai tapo iššūkiu, o aš – galvos skausmu jų vakarėliuose: mėsos, žuvies nevalgau, alkoholio negeriu, o žiemą net ir žolių nėra, kuriomis mane būtų galima pavaišinti. Dalis jų šaipėsi, jog trumpam išprotėjau ar įstojau į sektą. Kiti priėmė natūraliai. Tačiau jų ratas sumažėjo“, – atvirauja M. Vidugiris.
Mindaugo diena prasideda 5 val. ryto. Pirmiausiai vyras išsimaudo upėje, tuomet medituoja, užsiima mankšta. Prieš pusryčius sveikuolis išgeria apie litrą vandens. „Darydamas visa tai bei atsisakęs mėsos ir žuvies, pastebėjau, jog tapo nebeįmanoma persivalgyti. Pamiršau sunkumą skrandyje ir vaistų virškinimui gerinti poreikį“, – tikina pašnekovas.
Nutarusiam atsisakyti mėsos, Mindaugui paskatinimu tapo mintis, jog vienam kilogramui bulvių išauginti yra reikalingas 100 litrų, o vienam kilogramui jautienos – 1,5 tonos vandens. Savo tekste sveikuolių bendruomenės interneto svetainėje vyras pabrėžia, jog vegetaru tapo dar ir todėl, kad mėsa, kurią perkame parduotuvėje, yra ypač nekokybiška: „Tiesiog pagalvokite, kokiomis sąlygomis yra auginami gyvūnai, skirti mėsai? Kiek anabolinių steroidų ir antibiotikų savyje talpina ir mums „dovanoja“ kiekvienas gyvos mėsos kilogramas?“, – klausimą skaitytojams užduoda M. Vidugiris.
Žmogui, kuris nuolat planuoja keisti gyvenimo būdą, tačiau taip nieko taip ir nepadaro, Mindaugas pataria nesistengti. Anot vyro, tam reikia natūraliai pribręsti, reikalinga ir tvirta motyvacija, o jei tai – tik eksperimentas, jis bus laikinas.
M. Vidugirio manymu, apie sveikatingumą kalbančių nėra daug, nes jie susiduria su skeptišku įprastą gyvenimo būdą propaguojančių žmonių požiūriu. Daug veiksmingiau sveikos gyvensenos idėjos plinta tada, kai tokį gyvenimo būdą pasirinkusieji nesistengia primesti savo pažiūrų, paprasčiausiai įkvepia kitus sėkmingu savo pavyzdžiu.