Praėjusį savaitgalį Lietuvos sveikuolių sąjunga Palangoje surengė jau 22-ąją sveiko maisto šventę. Šiais metais šventės dėmesys sutelktas į vaikus ir ji pavadinta „Idėjos vaikų stalui“.
Palangos Basanavičiaus gatvė savaitgalį atsigavo, ėmė kvėpuoti ir priminė vasarą: žmonių – marios, pramogų – daugiau nei vasarą, daug svečių iš kitų šalių, gausu smagių smagiausių pramogų, čia vyko „Tūkstančio stalų šventė“. Kiekvienas galėjo rasti tai, kas širdžiai miela ir įdomu. Norintis susipažinti su sveiku stalu tokią galimybę turėjo tradicinėje sveiko maisto šventėje, kurioje galėjo ragauti gražiai atrodančius, sveikus ir skanius patiekalus.
Šventės organizatoriai teigė, kad svarbu maitinimosi įpročius skiepyti nuo pat mažumės. Vaikams būna sunku įtikti, tad maistas turi būti ir skanus, ir gražiai atrodyti. Tai stengėsi įgyvendinti ir visuomenei parodyti dalyviai, prigaminę skaniausių ir įmantriai atrodančių patiekalų.
Aktyviai šventėje dalyvavę sveikuoliai ir jiems prijaučiantys iš visų jėgų stengėsi įrodyti, kad sveikas maistas – itin skanus.
Sveiko maisto konkurso žiuri pirmininkė buvo Ksavera Vaištarienė, o Lietuvos sveiko maisto „Šeimininkių šeimininke 2013“ išrinkta Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė iš Kauno. Aktyvi sveiko vietinio maisto propaguotoja vien praėjusiais metais aplankė 170 mokyklų, kuriose dalijosi sukauptomis gausiomis žiniomis su moksleiviais ir mokytojais. Laimėtojai Danute atiteko Ditmos įsteigtas prizas - kelionė į Tatrus.
Ramutė Širmulytė ir Estera Dorotėja Širmulytė dalyvavo šeimininkių šeimininkės konkurse ir laimėjo vicešeimininkių vardus. Jos kartu su mama Aldona pristatė spalvingą sveikuolišką stalą.
Visos šeimininkės tryško išmone, patiekalų spalvingumu ir skanumu ir, suprantama, sveikumu. Prie patiekalų buvo surašyti ir receptai, kuriuos galėjo nusirašyti ar nusifotografuoti, paklausti šeimininkių, kaip gaminami skambiai pavadinti patiekalai: „Saliero slėgtinukai“, „Panemunės dzūkės obuolių sūris“, „Vaisinukai“, „Lietuviškų burokėlių karpačo“, „Judros papločiai“.