Antradienis, 2024.12.17
Reklama

Tikras vasaros skonis: trys miško uogų tyrių receptai

Pranešimas žiniasklaidai | Šaltinis: vlmedicina | 2017-07-28 11:44:53

Namuose pagaminti uogų tyrę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Dabar tam – pats tinkamiausias metas, nes uogų galima nusipirkti parduotuvėje ar patiems prisirinkti miške. Mėlynės, žemuogės, avietės, bruknės – tai tik vienos iš daugelio miško uogų. Jų nauda žmogaus organizmui – nenuginčijama, todėl IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič dalinasi keliais miško uogų tyrių receptais, kuriuos turi žinoti kiekvienas pradedantysis virtuvės meistras.

Pasaulyje tyrės gaminamos iš įvairiausių uogų, vaisių ir daržovių. N. Juchnevič pastebi, kad tyrę pagaminti galima praktiškai iš visų vaisių ir uogų, kurios turi pakankamai minkštimo. Įpusėjusi vasara Lietuvoje – puiki proga praturtinti organizmą vitaminais iš gamtos gėrybių.

Konditerijoje tyrės dažniausiai naudojamos įvairių kremų, užpilų ar įdarų gamyboje, taip pat – patiekalų puošybai. Jeigu kyla nenumaldomas noras virtuvėje pagaminti ką nors neįprasto ar spalvoto, konditerė pataria išmėginti mėlynių tyrę, kurią galėsite panaudoti pieniškų kokteilių, pudingų, tortų gamyboje arba tiesiog paskanauti karštą vasaros dieną.

Jums reikės:

1 puodelio mėlynių

1 v. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių

1 a. š. cukraus

2 v. š. vandens

Cinamono

Kardamono

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus į trintuvę ir sumaišykite iki vientisos masės. Jei tyrės nenaudosite torto ar pyrago gamyboje, tuomet įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad gauta masė šiek tiek atšaltų ir gautų formą. Jei planuojate šia tyre pertepti tortą – tai darykite iškart, kad tyrė gražiai įsigertų į pagamintą skanumyną.

Gerai nuotaikai užtikrinti – aviečių tyrė

Viena svarbiausių ir skaniausių vasaros uogų – avietė. Šioje uogoje gausu vitamino C, magnio ir geležies. Avietėse taip pat yra daug antioksidantų bei manoma, kad jos itin gerina apetitą. Avietes labai rekomenduojama valgyti tiems, kurie nori sustiprinti savo regėjimą. Taigi, naudingų savybių ši uoga turi išties nemažai, todėl N. Juchnevič siūlo pasmaguriauti ir pasigaminti aviečių tyrę, kurią taip pat galėsite pasidėti žiemos atsargoms.

Jums reikės:

1 kg aviečių

400 g cukraus

Gaminimas:

Uogas, įpylus truputį vandens, lėtai kaitinti, kol išsiskirs sultys. Tuomet gautą uogų masę pertrinti per tinklelį ir sumaišyti su cukrumi. Kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Karštą tyrę supilstykite į 0,5 l ar šiek tiek mažesnės talpos stiklainius, palikite atvėsti pusvalandžiui ir sandariai uždarykite.

Jeigu norite kažko saldesnio, pagamintą aviečių tyrę galite sumaišyti su karštu šokoladu. N. Juchnevič pateikia paprastą receptą, kuris neužims daug laiko.

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado

200 g pieno

120 g grietinėlės

100 g aviečių tyrės

Gaminimas:

Į puodą supilkite pieną, grietinėlę ir viską užvirkite. Šokoladą įdėkite į atskirą indą ir per koštuvę ant jo pilkite karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Palikite minutei pastovėti ir tuomet supilkite aviečių tyrę. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu. Karštą šokolado ir aviečių plakinį išpilstykite į desertines taures. Galite papuošti šviežiomis avietėmis.

Atgaiva sielai – bruknių ir obuolių tyrė

Bruknės – visiems gerai žinomos uogos, iš kurių verdamos gardžios ir sveikatą stiprinančios uogienės. Taip pat šios uogos nuo seno vartojamos medicinoje – dažniausiai naudojamos kaip antiseptinių savybių turintis vaistinis augalas, kuris puikiai malšina įvairius skausmus. IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič vidurvasarį siūlo pasimėgauti skania bruknių ir obuolių tyre bei pasigaminti jos atsargas žiemai.

Jums reikės:

2 l bruknių

1,5 g obuolių

1,5 kg cukraus

1 apelsino žievelės

Gaminimas:

Bruknes su cukrumi virkite ant mažos ugnies tol, kol cukrus visiškai ištirps. Tada sudėkite stambiai sutarkuotus obuolius ir kubeliais supjaustytą apelsino žievelę. Virkite apie 15 – 20 minučių. Dalį, kurią norėsite suvalgyti dabar, įdėkite į šaldytuvą, o likusią masę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kepenų transplantacija: pacientui prireikė operacijos dėl parazitų pažeistų kepenų
31-erių metų Petras tapo pirmuoju pacientu šalyje, kuriam dėl itin retos ligos – kepenų echinokokozės, kai parazit...
Darbus pradėjo trys sveikatos apsaugos viceministrės
Sveikatos apsaugos ministrės Marijos Jakubauskienės komandoje darbus pradėjo trys sveikatos apsaugos viceministrės &ndas...
Apdovanotos reikšmingiausios sveikatos priežiūros iniciatyvos
Gruodžio 16 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko programos „Rūpinamės sveikata – gydo...
Alkoholizmas – giminės liga
„Priklausomybė nuo alkoholio – genetiškai nulemta liga“, – įsitikinęs Klaipėdos psichikos sveika...
Kokios procedūros naudingos sergantiems sensorine aksonine polineuropatija?
Klausimas. Kokios procedūros naudingos sergantiems neaiškios kilmės sensorine aksonine polineuropatija? Ar jiems pa...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų