Sausainių kepimas:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų.
400 g cukraus.
200 g sviesto.
0,5 stiklinės šilto vandens minkymui.
Sviestą sumaišome su cukrumi ir minkome su miltais pildami vandenį, kad gautųsi elastinga kočiojama tešla.
Valandai paliekame šaltai.
Iškočiojame ant kepimo popieriaus pusės centimetro storio lakštus.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min., kol tampa aukso spalvos.
Gautą sausainį atvėsiname ir sulaužome norimo dydžio gabaliukais.
Glaistas:
1 litras saldaus kondensuoto pieno.
400 g sviesto.
2 šaukštai saldžiosios ceratonijos (kerobo) miltelių.
2 šaukštai 99,98 proc. kakavos miltelių.
Ištirpiname sviestą.
Supilame kondensuotą pieną ir kaitindami ant mažos liepsnos maišome.
Suberiame saldžiąją ceratoniją ir kakavą.
Intensyviai maišome iki vienalytės masės.
Gaminimas:
Kilogramui sausainių užpilamas gautas glaistas.
Gerai išmaišome ir sudedame į norimą formą ar vyniojame į maistinę plėvelę.
Atvėsiname.
Skanaus.