Siūlome išbandyti tradicinį Provanso srities patiekalą – tirštą daržovių ir makaronų sriubą.
8 asmenims reikės: 350 g moliūgo, 250 g makaronų vamzdelių, 100 g bazilikų padažo, 2 svogūnų, 1 poro, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 250 g bulvių, 1 morkos, 2 mažų cukinijų, 2 l daržovių sultinio, 90 g šviežių gliaudytų pupų, 80 g šviežių žirnelių, 2 pomidorų (odelę nulupkite), prieskoninių žolelių (petražolių, rozmarinų, čiobrelių, mairūnų šakelių, laurų lapų), druskos.
Nuvalykite ir nuplaukite visas daržoves. Petražolių, rozmarinų, čiobrelių ir mairūnų šakeles suriškite į ryšelį.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei porą ir kepkite ant mažos ugnies, kol pagels. Tada įdėkite surištas žoleles, laurų lapų pagal skonį, kubeliais pjaustytą moliūgą, bulves, morką, cukinijas, paskaninkite druska ir užpilkite sultiniu.
Puodą uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies tol, kol daržovės suminkštės (apie 10 min.). Tada sudėkite pupas, žirnelius ir smulkintus pomidorus. Vėl uždenkite ir dar 10 minučių pavirkite. Galiausiai sudėkite makaronus ir vėl virkite, kol išvirs makaronai. Sriubai baigiant virti, išimkite surištas prieskonines žoleles.
Paskaninę bazilikų padažu, Provanso sriubą galite patiekti iš karto arba leisti jai kiek pastovėti, kad susimaišytų visi skoniai, ir patiekti pašildytą.