Tai švelni, aromatinga sriuba, kuri tiekiama bet kuriuo metų laiku. 6 – 8 porcijoms reikia
1 stiklinės mirkytų žirnių ( 210 g).
7 stiklinės vandens ( 1,75 l).
1 šaukštelis smulkinto šviežio imbiero.
1 ankštis šviežio čili pipiro.
0,5 šaukštelio ciberžolės.
1 šaukštas maltos kalendros.
4 šaukštai ghi, sviesto ar aliejaus.
4 vidutinio dydžio smulkintos morkos.
2 šaukštai smulkintų žalumynų: kalendros, salierų ar petražolės lapelių.
1,4 šaukštelio druskos.
1,4 šaukštelio kumino.
0,4-0,5 šaukštelio asafetidos.
Užmerkite skaldytus žirnius 3-ose stiklinėse karšto vandens 5 valandoms, perplaukite ir nukoškite.
Suberkite žirnius į storasienį 3 litrų puodą ar keptuvą.
Supilkite vandenį, įdėkite imbierą, čili, ciberžolę, kalendrą ir šaukšteli ghi, sviesto arba aliejaus.
Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir uždengę virkite 1 val.
Sudėkite smulkintas morkas ir virkite dar 30 min.
Ghi, svieste ar aliejuje pakepiname kuminą, kol paskrus, ir 1 – 2 sekundes asafetidą.
Suberiame žalumynus ir viską sudėję į žirnius išmaišome ir paliekame aromatizuotis 10 min.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė