Tirštas pagardintas jogurtas (Šrikhand)(1)
2011-08-31 23:45:27
1,5 l jogurto,
50 g medaus,
5 – 6 plaušeliai šafrano,
100 g šviežių uogų (juodųjų serbentų, aviečių, braškių).
Jogurtą supilame į dvigubą marlę ir pakabiname virš dubens. Paliekame jį nuvarvėti visai nakčiai arba mažiausiai 5 val. Turėtų likti pusė pradinio kiekio tiršto jogurto.
Į jogurtą įmaišome medų ir šafraną. Uogas pertriname per sietelį ir taip pat sudedame į jogurtą.
Viską gerai išplakame šluotele. Sudedame į desertines vazeles ir valgome atšaldytą ar kambario temperatūros.
Šrikhandas - puikus, švelnus saldumynas pusryčiams.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Ar kada susimąstėte, kas nutinka su medicinos priemonėmis po operacijos, procedūros ar tyrimo? Pavyzdžiui, kaip paruošia...
Dantų netekimas – ne tik estetinė, bet ir funkcinė bei psichologinė problema, su kuria susiduria daugybė žmonių. N...
Reaguodama į pastaruoju metu viešai nuskambėjusius skaudžius įvykius dėl vaikų savižalos ar net mirties atvejų, Sveikato...
Su pilvo išvaržomis susiduria įvairaus amžiaus žmonės, dažniausiai – rūkantieji. Įprastai pilvo išvarža staigaus s...
Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje atlikta pirmoji sostinėje sudėtinga endoskopinė operacija, kurios metu jaunai pac...
Populiarios žymos