Patiks net ir tiems, kurie nėra ypač dideli šios daržovės mėgėjai, nes visa skonio paslaptis - baklažanų pamarinavime ir traškioje plutelėje. O su ryžiais ir skaniu pagardu šis patiekalas turi daug šansų tapti dažnu svečiu ant jūsų stalo.
Išeiga: 4 porcijos
Reikalingi produktai:
1 didelis baklažanas,
ryžių miltų,
aliejaus kepti.
Reikalingi prieskoniai:
¼ a.š. čili pipirų miltelių,
½ a.š. ciberžolės,
1 a.š. garam masalas,
1 a.š. mango miltelių (amčur),
druskos pagal skonį.
Baklažaną supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis ir pamerkiame 15 - 20 min. į pasūdytą vandenį.
Tada išimame, gerai nusausiname, sudedame į dubenį, suberiame visus prieskonius ir paliekame pasimarinuoti 5 - 7 min.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, imame po vieną riekelę, apvoliojame ryžių miltuose ir kepame iš abiejų pusių, kol susidarys traški, gelsvai rusva plutelė, o viduriukas bus minkštas.
Iškepusius trumpam paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Patiekiame su ryžiais ir mėgstamu pagardu.