Traškūs blyneliai "Dosa"
Zita Užkuraitienė | Šaltinis: vlmedicina | 2018-01-05 17:12:58
1 stiklinė ryžių miltų.
1/2 stiklinės lęšių ar žirnių.
1 stiklinė vandens.
2 arbatiniai šaukšteliai kario ar kito aštresnio prieskonių mišinuko.
1 arbatinis šaukštelis druskos.
Gaminimas:
Lęšius ar žirnius mirkome per naktį arba kol taps minkšti.
Įpilame vandens ir smulkintuvu suplakame iki vientisos masės.
Sumaišome su ryžių miltais, prieskoniais ir druska.
Paliekame brinkti 1-2 val.
Įkaitintą keptuvę suvilgome aliejumi ar ghi ir sukamaisiais judesiais paskleidžiame 3-4 šaukštus per visą keptuvę.
Apkepame abi puses ir susukame į ritinėlius.
Valgome su uogiene, pomidorų padažu arba naudojame kaip garnyrą sriuboms, troškiniams ar košėms.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
31-erių metų Petras tapo pirmuoju pacientu šalyje, kuriam dėl itin retos ligos – kepenų echinokokozės, kai parazit...
Sveikatos apsaugos ministrės Marijos Jakubauskienės komandoje darbus pradėjo trys sveikatos apsaugos viceministrės &ndas...
Gruodžio 16 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko programos „Rūpinamės sveikata – gydo...
„Priklausomybė nuo alkoholio – genetiškai nulemta liga“, – įsitikinęs Klaipėdos psichikos sveika...
Klausimas. Kokios procedūros naudingos sergantiems neaiškios kilmės sensorine aksonine polineuropatija? Ar jiems pa...
Populiarios žymos