6 porcijoms reikės:
500 g paruoštos cukinijos,
250 g paruoštų bulvių,
5 v. š. alyvuogių aliejaus,
800 g vandens,
pagardinimui - smulkiai tarkuoto kietojo sūrio ir 35 proc. riebumo grietinėlės.
Prieskoniai:
1 a.š. juodgrūdės,
2 a.š. baltųjų garstyčių sėklų,
2 a.š. asafetidos,
2 a.š. druskos.
Gaminimas:
Nuvalome cukiniją, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais.
Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberiame juodgrūdės sėklas, garstyčių sėklas, asafetidą. Šiek tiek apkepiname prieskonius ir sudedame supjaustytas bulves ir cukiniją.
Troškiname apie 10-15 min. ant vidutiniškos ugnies. Kepinant nuolat maišome, kad visos daržovės vienodai gautų šilumos.
Tuo metu puode užviriname vandenį. Į jį sudedame karštas apkepintas daržoves, druską, uždengiame dangčiu ir paliekame pasitroškinti dar apie 15–20 min.
Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname trintuvu.
Prieš patiekiant pagardiname grietinėle ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su juoda duona ar skrudinta balta duona.