150 g dilgėlių lapų (galima pakeisti špinatais arba rūgštynėmis)
1 bulvė
3 valg. šakštas ryžių (naudojau basmati)
Poras (70-90 g)
2 saliero stiebai
1 l vandens arba daržovių sultinio
Aliejus arba sviestas kepimui
Druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas:
1. Nuplauname dilgėlių lapus.
2. Supjaustome saliero stiebus ir porą.
3. Supjaustome bulvę.
4. Perplauname ryžius.
5. Į verdantį vandenį dedame bulves ir ryžius. Užverdame ir verdame 10 minučių.
6. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, pilame 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, beriame salierus, porą ir maišydami kepame apie 10 minučių.
7. Į puodą dedame daržoves, užverdame ir verdame 5 minutes.
8. Beriame dilgėlių lapus, pagardiname druska ir pipirais, užverdame ir verdame dar 5 minutes.
9. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu.
10. Tiekiame šiltą su grietine.
Skanaus!