1 svogūnas,
2 šaukšteliai sviesto,
500 g šviežių smidrų,
1/2 stiklinės grietinėlės (arba pieno),
6 stiklinės daržovių sultinio,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių petražolių.
Gaminimas:
Nuskusti smidrus (šparagus), supjaustyti kelių cm gabaliukais (galvutes galima virti kartu arba padėti atskirai), įdėti į užvirusį sultinį ir virti ant silpnos ugnies apie 30 min.
Svogūnus sutarkuoti ir apkepti svieste, kol taps permatomi. Tada sudėti juos į baigiančius virti smidrus, supilti grietinėlę ar pieną ir, jei buvo atskirtos smidrų galvutės, sudėti ir jas ir pavirti dar apie 5 minutes (pabaigoje galvutės turi būti lengvai persmeigiamos šakute). Sudėti pipirus, petražoles.