Ketvirtadienis, 2025.03.06
Reklama

Valentino diena virtuvės naujokams: receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį

Šaltinis: vlmedicina | 2021-02-14 00:43:17

Įvairios staigmenos – svarbi vasario 14-osios, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną, dalis. Nustebinti mylimus žmones visuomet malonu. Vakarienė žvakių šviesoje – tai ne tik gardūs patiekalai. Svarbiausia – nuoširdus dėmesys ir gera nuotaika.

Ant stalo lėkštė, įrankiai, rožė
Vakarienė / Asociatyvioji nuotr.

„Romantišką nuotaiką bei atmosferą perteikia ne tik skani vakarienė, svarbi kiekviena detalė: ant stalo užtiesta staltiesė, šventiniai indai ir taurės, fone skambanti muzika. Virtuvės virtuozais save nelaikantiems siūlau gaminti patiekalus, kurių receptai nesudėtingi, bet itin gardūs bei tinkami meilės dienai“, – pranešime žiniasklaidai pataria prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė, siūlanti kelias idėjas.

Glazūruota lašiša

Reikės: 2 atlantinių lašišų didkepsnių, 2 šaukštų aliejaus (kepimui ir padažui), 4 skiltelių česnako, 2 šaukštelių malto imbiero, pusės šaukštelio raudonųjų paprikų prieskonių, 4 šaukštų sojos padažo, kupino šaukšto medaus.

Sumaišykite prieskonius, česnaką, imbierą, sojos padažą, medų ir šaukštą aliejaus. Pusę gauto padažo užpilkite ant lašišos, įdėkite į šaldytuvą ir palikite bent 30 minučių pasimarinuoti. Vėliau likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje, dėkite kepti žuvį. Abi puses kepkite po 2-3 minutes, kol gražiai paruduos. Likusį padažą pakaitinkite keptuvėje ir juo apšlakstykite lašišą.

Orkaitėje apkeptos bulvės

Reikės: šaukšto sviesto, 2 skiltelių česnako, šaukšto miltų, stiklinės pieno, šaukštelio druskos, žiupsnelio pipirų, 3 didesnių bulvių, 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio (ar kito mėgstamo sūrio), šviežių petražolių ar kitų mėgstamų žolelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Mažame puode ištirpinkite sviestą, pakepinkite česnaką. Sudėkite miltus, druską ir pipirus, išmaišykite. Toliau maišydami pilkite pieną, kol tekstūra taps kreminė ir padažas užvirs. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Ant bulvių užpilkite pagamintą padažą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite apie valandą, kol bulvės taps minkštos. „Iškepusias bulves serviruokite tame pačiame inde, apibarstykite jas petražolėmis ar kitomis šviežiomis žolelėmis ir patiekite vienas ar kaip garnyrą – jos puikiai tiks prie žuvies ir mėsos patiekalų.

Briuselio kopūstų salotos

Reikės: 200 gramų Briuselio kopūstų, druskos, pipirų, česnakų miltelių (pagal skonį), 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų graikiško jogurto, šaukšto balzaminio acto, pusę šaukštelio garstyčių, skiltelės česnako, 100 gramų salotų mišinio, sutarkuotos nedidelės morkos, smulkintų migdolo riešutų, šiek tiek džiovintų spanguolių ir tarkuoto parmezano sūrio.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite Briuselio kopūstus į 4 dalis, sumaišykite juos su trintu česnaku, šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Kepimo indą patepkite trupučiu aliejaus. Sudėkite paruoštus Briuselio kopūstus ir kepkite 20-25 minutes. Kol Briuselio kopūstai kepa, paruoškite padažą: sumaišykite graikišką jogurtą, balzaminį actą, šaukštą alyvuogių aliejaus, garstyčias, trintą česnaką, druską ir pipirus. Sumaišykite salotas, morkas, migdolus, džiovintas spanguoles ir keptus Briuselio kopūstus. Užpilkite paruoštu padažu ir patiekite vienas arba kaip garnyrą.

Šokoladinis pudingas su braškėmis

Reikės: 170 g tamsaus šokolado (geriausia daugiau nei 70 proc. kakavos), pusės stiklinės neriebaus pieno, šaukštelio vanilės ekstrakto, žiupsnelio druskos, 200 g graikiško jogurto, braškių sluoksniavimui ir papuošimui.

Pakaitinkite pieną, tačiau jo neužvirkite. Karštu pienu užpilkite šokoladą, įpilkite vanilės ekstrakto bei įberkite druskos. Palikite masę 3 minutes tam, kad ji sutirštėtų. Viską išmaišykite ir leiskite atvėsti. Įdėkite jogurtą ir vėl išmaišykite. Į stiklinę ar kitą indą pilkite šokolado masę, dėkite supjaustytus braškių gabalėlius ir sluoksniuokite desertą, kol stiklinė bus pilna. 

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Sveika mityba
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Vaistų ir toliau trūks: naujajame kompensuojamųjų vaistų kainyne – vėl mažiau preparatų
Šiemet įsigaliojęs naujausias Kompensuojamųjų vaistų kainynas, prognozuojama, sukels dar daugiau nepatogumų šalies gyven...
Vaikų dantų gydymas su narkoze: kada tai reikalinga, ką svarbu žinoti?
Vaikų dantų gydymas yra subtilus ir atsakingas procesas, reikalaujantis ne tik profesionalumo, bet ir ypatingo dėmesio v...
Aukštos vaiko temperatūros nevertėtų skubėti mažinti vaistais
Prasidėjęs pavasaris – tikras rojus virusams, ypač tarp vaikų. Darželiuose ir mokyklose infekcinės ligos plinta it...
Ar tradicinis masažas visada yra saugus?
Šiuolaikiniame pasaulyje, kur stresas ir įtampa tapo kasdienybės dalimi, masažas išlieka viena populiariausių ir labiaus...
Atsako gydytoja: kaip atpažinti, kad vaikas vartoja narkotikus?
Statistika bauginanti – beveik kas septintas moksleivis Lietuvoje bent kartą gyvenime bandė narkotines medžiagas,...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų