Varnalėšos – arbatai ir salotoms
LRT TV naujienų tarnyba | 2017-07-26 09:02:22
Nors paprastai varnalėšos laikomos piktžolėmis, tačiau jos turi ir labai daug naudingų savybių, sako gamtininkas Almantas Kulbis.
Varnalėša. © VLMEDICINA.LT (G. Privedienės) nuotr.
Storos ir didelės varnalėšų šaknys turi ypatingą, riešutus primenantį skonį. Iš jų, pasak A. Kulbio, gaminama beveik viskas – nuo vegetariškų kepsnių iki japoniško suši.
Nors varnalėšos populiariausios Rytuose ir japonai jas netgi augina darže, tačiau gamtininkas tikina, kad ragauti galima ir bet kurių Lietuvoje augančių varnalėšų.
Daugiau informacijos rasite įraše štai čia:
https://www.lrt.lt/naujienos/ivairenybes/27/181008/varnalesos_arbatai_ir_salotoms
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0 ) Nepatinka (0 )
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Šiais laikais, kai gyvenimo tempas spartėja, o darbų sąrašas niekada nesibaigia, ypač svarbu rasti laiko sau. Nuolatinia...
Po žiemos pasitaisęs oras vilioja sėsti ant dviračio, leistis į žygį ar tiesiog traukti iš spintos gilumos lengvą avalyn...
Inkstų ligos – tylios, bet pavojingos. Dauguma žmonių nejaučia jokių simptomų iki pat vėlyvųjų ligos stadijų, kai...
Ugdymas – procesas, kuriame mokytojai susiduria ne tik su mokinių akademiniais, bet ir psichologiniais iššūkiais....
„Nebenoriu į mokyklą!“ Kai kurie tėvai tokį sakinį išgirsta tik tada, kai jų vaikas jau ilgą laiką kenčia nu...
Populiarios žymos