500 g naminės varškės.
1 stiklinė manų kruopų.
Stiklinė smulkintų datulių, džiovintų abrikosų arba razinų.
Stiklinė grietinės arba rūgpienio.
2 šaukšteliai malto cinamono.
Pusė stiklinės rudojo cukraus arba melasos.
Į varškę supilame grietinę arba rūgpienį, rudąjį cukrų arba melasą, cinamoną. Gerai išplakame, suberiame manų kruopas, sudedame datules ar kitus džiovintus vaisius.
Palaikome 15 min., kad išbrinktų.
Ištepame skardą ghi arba sviestu ir supilame gautą masę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 30 – 40 min.
Ar apkepas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku. Papuošiame kokosų drožlėmis arba smulkintais riešutais.
Atvėsinę supjaustome gabalėliais ir patiekiame su grietine, uogiene arba vieną.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė