Varškės sūris su juodgrūde ir ciberžole
2012-02-14 09:54:05
1 kg sūrio pagaminti reikės 10 litrų rūgpienio.
Rūgpienį kaitiname ant labai mažos ugnies ir nemaišydami samčiu nusemiame vis susidarančias žalsvas išrūgas.
Visiškai susidarusią varškę sukrečiame į audinį ir paliekame nuvarvėti.
Tuomet įdedame du arbatinius šaukštelius druskos, du šaukštelius juodgrūdės sėklų ir pusę šaukštelio ciberžolės.
Gerai išminkome ir sudėję į sūrmaišį kelioms valandoms paslegiame slėgteliuose kaskart paverždami.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Lietuvoje sergamumo gimdos kaklelio vėžiu rodikliai išlieka vieni didžiausių Europoje ir viršija Europos Sąjungos (ES) v...
Nerimas – natūralus ir kiekvienam žmogui būdingas jausmas, kuris padeda susikaupti ir priimti svarbius sprendimus...
Lietuvos sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija skelbia, kad 2024-ieji Lietuvos sveikatinimo sektoriui tapo išs...
Erkių sezonas prasidėjo – Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) jau gydomi pirmieji pacientai, užsikrėtę erkiniu...
„Esu interseksualus – mano organizmas negamina testosterono“, – toks atviras Eurovizijos laureat...
Populiarios žymos