2 stiklinės žirnių miltų.
Stiklinė spiralinių makaronų.
5 stiklinės vandens.
2-3 šaukštai raudonųjų burokėlių sulčių.
2 arbatiniai šaukšteliai maltų kalendros sėklų.
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
0,5 muskato riešuto.
Žiupsnelis asafetidos (kvapiosios ferulos) miltelių.
2 arbatiniai šaukšteliai druskos.
50 g kokosų aliejaus.
Metalinė ar emaliuota forma.
Žirnių miltus užpilti dviem stiklinėmis drungno vandens, išmaišyti.
Sudėti smulkintus prieskonius, druską, supilti burokėlių sultis.
Supilti kokosų aliejų.
Išmaišyti.
Atskirai užplikyti makaronus verdančiu vandeniu 5 minutėms.
Puode užviriname 3 stiklines vandens ir greitai supilame paruoštą masę ir makaronus.
Maišydami verdame apie 7-10 min.
Karštą masę sukrečiame į formą ir paliekame atvėsti.
Sustingęs gaminys lengvai išimamas iš formos.
Vėsioje vietoje laikome ne ilgiau kaip dvi tris dienas.
Skanaus.