4-6 porcijoms reikia: 2 kg kvietinių miltų, 1,5-2 l vandens. Sultiniui: 4 lauro lapelių, 1 stiklinės pomidorų pastos, pusės arbatinio šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų miltelių) – nebūtinai, 2 arbatinių šaukštelių druskos, žiupsnio juodųjų arba kvapiųjų pipirų, 1 šaukštelio kalendros, kumino, garam masalos, kario ar kito mišinuko, 2 šaukštų ghi arba nerafinuoto aliejaus.
Maišome miltus su vandeniu ir pomidorų pasta (dėl spalvos), kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame apie 30 min. pastovėti.
Išvyniojame, perminkome ir įdėję į dubenį, minkydami, plauname po drungno vandens srove.
Plauname tešlą nuo krakmolo, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, tąsi masė – tai kviečių baltymai.
Nuspaudžiame vandenį ir paliekame 10–15 min. pastovėti.
Sukarpome gautą masę gabalėliais ir verdame sultinyje apie 20 min.
Išvirtus gabalėlius suveriame ant iešmukų ir kepame virš žarijų.
Idealu su pomidorų padažu ar agurkėliais.
P.S. Geriausiai išeina iš aukščiausios rūšies miltų, jie žymimi raide C.
Zita Užkuraitienė