40 cepelinų pagaminti reikės:
5 kg virtų su lupenomis bulvių.
600 g sauso bulvių krakmolo.
500 g seitano.
300 g manų kruopų.
1 „Hokaido“ moliūgas.
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Trečdalis šaukštelio asafetidos.
1 šaukštas lydyto sviesto (ghi).
1 šaukštas kario.
4 šaukštai (be kaupo) druskos, dar žiupsnelis padažui.
Bulves nulupame ir sumalame malimo mašinėle.
Suberiame krakmolą, 2 šaukštus druskos ir gerai išminkome.
Įdaras: pasigaminame seitaną, susmulkiname gabaliukais ir išverdame, sumalame.
Į seitaną suberiame manų kruopas, juoduosius pipirus, asafetidą ir 2 šaukštus druskos.
Sutarkuojame trečdalį „Hokaido“ moliūgo ir įminkome į įdarą.
Delne suplojame bulvių masę į blynelį, įdedame šaukštą įdaro ir suformuojame cepeliną (didžkukulį).
Puode užviriname vandenį, sudedame cepelinus ir kuomet iškyla į paviršių verdame apie 5 min.
Padažas: per burokinę tarką sutarkuojame likusį moliūgą.
Sudedame į keptuvę, įpilame šlakelį vandens ir troškiname, kol suminkštės.
Tuomet suberiame karį ir druską.
Norint patirštinti galima įdėti virtų, maltų bulvių.
Skanaus.