Žiedinių kopūstų arba kalafiorų ryžiai puikiai tinka ir prie paukštienos ir prie žuvies. Labai skanu su raugintų agurkų griežinėliais.
3-4 porcijos:
1 didelis žiedinis kopūstas;
1 morka;
1 svogūnas;
30 ml alyvų aliejaus;
Karis;
Druska;
įvairių aštrių prieskonių ir turimų žolelių.
Gaminimas:
1. Keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną. Išimti į lėkštę.
2. Burokine tarka sutarkuoti kopūstą ir smulkia tarka - morką.
3. Kepti daržoves ant alyvų aliejaus, mažos ugnies, kartais pamaišant apie 10-15 min. Jei trumpiau - bus traškios, o jei ilgiau - minkštesnės daržovės.
4. Baigiant kepti sudėti svogūnus ir prieskonius. Išmaišyti.